Prefaci
Resumen
Amb aquest volum, Linguamàtica arriba als seus nou anys, amb 19 exemplars publicats des del 2009 i a una cadència de dos números a l'any (el 2010, excepcionalment, se'n van publicar tres). Una collita selecta
de més de 100 articles científics sobre les tecnologies de les llengües peninsulars, divulgant i analitzant la recerca duta a terme a les seves institucions per més de 200 autores i autors que han volgut compartiramb nosaltres la seva feina en alguna de les nostres llengües.
En aquests nou anys, Linguamàtica s'ha anat consolidant com una revista científica de prestigi gràcies a l'esforç sostingut d'autors, revisors i editors. I, sens dubte, aquest esforç ha valgut i val la pena. Encetem el 2018, doncs, amb l'orgull de la feina feita i amb la il·lusió de la feina per fer, sabent que formem part d'una comunitat que vol seguir treballant en l'àmbit tecnològic per a les nostres llengües i en lesnostres llengües, sense renunciar ni a la qualitat científica ni a lanostra identitat. Per molts anys.
Los autores que envíen sus trabajos a esta revista implícitamente estón de acuerdo con los siguientes términos:
- Los autores retienen los derechos de autor de sus trabajos, permitiendo a esta revista su primera publicación bajo licencia de Creative Commons Attribution License, que permite a otros acceder libremente, usar y compartir dicho trabajo, citando adecuadamente la autoría del trabajo y su presentación en esta revista.
- Los autores pueden prescindir de los términos de licencia de CC y acordar por su cuenta arreglos contractuales adicionales independientes para la distribución no exclusiva y posterior publicación de este trabajo (p.e., para incluirlo en un repositorio institucional o publicarlo en un libro), citando adecuadamente su publicación inicial en esta revista.
- Además, se anima a los autores a poner en línea su trabajo (p.e., en repositorios institucionales o en su propio sitio web) en cualquier momento antes o durante el proceso de envío, ya que eso puede conducir a intercambios productivos y a un número mayor y más temprano de citas del trabajo publicado (Ver The Effect of Open Access).