Editorial
Resumo
Benvolguts i benvolgudes:
amb la publicació d'aquest volum 5.1 de Linguamática, assolim els deu exemplars d'aquesta revista i entrem amb il·lusió i forces renovades amb el seu cinquè any d'edició. Han sigut cinc anys difícils, en els quals hem hagut de treballar amb molt d'esforç per aconseguir oferir-vos semestre a semestre una revista científica de qualitat sobre el processament de les llengües ibèriques, sense renunciar a l'objectiu de fer ciència en les nostres llengües, per a les nostres comunitats lingüístiques i fent servir els nostres idiomes com a mitjà natural i privilegiat de comunicació.
A partir d'aquest número de Linguamàtica, i per tal de facilitar encara més la indexació de la revista (un assumpte especialment dificultós a hores d'ara per a les publicacions en llengües diferent de l'anglesa), els articles publicats portaran, a més d'un resum i unes paraules clau en anglès, la traducció del títol de l'article en aquesta llengua. Amb aquesta nova metadada, pretenem facilitar la feina d'indexació de la revista en índexs internacionals i garantir una difusió encara més gran dels articles publicats a Linguamática en qualsevol llengua de la nostra península.
El nostre agra-ment més sincer per a tots els col·laboradors i lectors de Linguamática, sense els quals no tindria cap sentit seguir tirant endavant aquest projecte.
Ao publicar na presente revista, os autores concordam com os seguintes termos:
- os direitos sobre a obra pertencem aos autores, que apenas concedem à Linguamática o direito de primeira publicação sob a licença Creative Commons, que permite que outros possam redistribuir a obra desde que acompanhada de referência ao autor e à Linguamática.
- os autores podem estabelecer outros contratos para a distribuição não exclusiva da obra, desde que mencionem que a sua primeira publicação foi efectuada na Linguamática.
- para aumentar as referências ao seu trabalho, os autores são encorajados a disponibilizar a obra, como "pré-publicação", antes de ou durante o processo de apreciação pela Linguamática, por exemplo em repositórios institucionais ou nas suas páginas pessoais na rede.