Creació d'un motor de TAE especialitzat en farmàcia i medicina per a la combinació romanés-castellà

  • Adrià Martín Universitat Autònoma de Barcelona (Catalunya)
  • Víctor Peña-Irles Universitat Autònoma de Barcelona (Catalunya)

Resumo

Aquest article descriu el procés de creació d'un motor de traducció automàtica estadística especialitzat en medicina per a la combinació lingüística romanés--castellà a partir de corpus lliures disponibles a internet. S'utilitza la plataforma MTradumàtica, creada en el marc d'un projecte de recerca del grup Tradumàtica per a fomentar l'ús de la TA entre els traductors. L'article es pot interpretar com una mostra que aquest propòsit s'ha assolit en el cas d'ús que presentem, la qual cosa suggereix que el perfil dels traductors és vàlid per dur a terme processos de personalització de TA.

Biografia Autor

Adrià Martín, Universitat Autònoma de Barcelona (Catalunya)

Adrià Martín-Mor is a professor at the Departament de Traducció i d’Interpretació i d’Estudis de l’Àsia Oriental (Universitat Autònoma de Barcelona, Catalonia) and at the Dipartimento di Filologia, Letteratura e Linguistica (Universidade de Casteddu, Sardinia). He is a member of the Tradumàtica research group at UAB, where he coordinates training programmes in translation technologies such as the Tradumàtica MA and the Tradumàtica Summer School. He holds an MA and a PhD on Translation Studies and his research interests are the automation of the translation process (Computer-Assisted Translation, Machine Translation), minoritised languages and free software for translation.

Publicado
2017-12-31
Como Citar
Martín, A., & Peña-Irles, V. (2017). Creació d’un motor de TAE especialitzat en farmàcia i medicina per a la combinació romanés-castellà. Linguamática, 9(2), 45-53. https://doi.org/10.21814/lm.9.2.254
Edição
Secção
Artigos de Investigação